Ruta de navegació

FAQs PES Duplica 3

Preguntes freqüents sobre el PES del Sector de la Construcció

El Pla de Pensions d'Ocupació Simplificat del Sector de la Construcció és un pla de pensions posat a disposició per al sector de la Construcció.

Aquest pla de pensions et permet estalviar per al moment de la teva jubilació, a través d'aportacions periòdiques per part del teu ocupador. Addicionalment et permet aportar voluntàriament per incrementar l'import total que tindràs disponible al moment de la teva jubilació.

A l'igual que altres plans, pots reduïr-te fiscalment en la teva declaració de l'IRPF les aportacions al pla.

Si ets treballador per compte aliè i/o pertanys a una de les Entitats Promotores (qualsevol entitat que es trobi dins del Conveni Col·lectiu General del Sector de la Construcció), pots adherir-te al pla. Si ets autònom i desenvolupes la teva activitat en l'àmbit de la construcció, també pots adherir-te a aquest pla.

En cas de ser treballador per compte aliè, hauràs de dirigir-te a la teva empresa, on t'indicaran cóm realitzar la gestió corresponent. 

En el cas de treballador autònom, pots realitzar l'alta a través d'Aporta+.

Pots sol·licitar el teu usuari a través del formulari que trobaràs a l'apartat “Vull donar-me d'alta”. L'usuari serà un correu electrònic. Pots sol·licitar el teu usuari tant amb el correu corporatiu com amb un correu personal.

Podràs accedir al Portal a través de:

  • La URL exclusiva del Pla de Pensions d'Ocupació Simplificat del Sector de la Construcció (PESC): https://bit.ly/aportamas-PESC
  • O a través d'aquest codi QR:

    

Les entitats promotores del Pla són totes aquelles empreses, ja siguin persones jurídiques o persones físiques, que estan dins de l'àmbit del Conveni Col·lectiu General del Sector de la Construcció.

Els autònoms l'activitat econòmica dels quals s'enmarqui dins dels codis d'activitat CNAE de la Construcció, podran adherir-se voluntàriament com Entitats Promotores del Pla de Pensions d'Ocupació Simplificat del Sector de la Construcció.

No, el Pla de Pensions d'Ocupació Simplificat del Sector de la Construcció es crea com un complement al règim de la Seguretat Social aplicable.

Aquest pla beneficia a tota persona física vinculada laboralment amb qualsevol de les Entitats Promotores i a les persones treballadores autònomes adherides voluntàriament al mateix. 

En el moment de la teva jubilació rebràs tant la pensió de la Seguretat Social com la prestació corresponent del Pla de Pensions d'Ocupació Simplificat del Sector de la Construcció.

No, Les contribucions realitzades per l'empresa al meu favor no tributen en aquell moment en IRPF, ja que es suma i resta el mateix import en la Base Imposable del Treball d'aquell impost. Aquestes contribucions sí cotitzen a la Seguretat Social fins als límits establerts.

Aquestes contribucions poden reduïr-se en l'IRPF.

[Distributor page] Página FAQs PES